Micro Dermabrasie

Bij microdermabrasie worden verhoornde cellen van de bovenste huidlaag losgemaakt. Dit gebeurt doordat microfijne kristallen met hoge snelheid op de huid worden gebracht. Het intensieve weghalen van de verhoornde cellen geeft de huid de impuls om sterk te vernieuwen.

Door Microdermabrasie worden een ouder wordende huid, rimpeltjes, striae en oppervlakkige littekens zichtbaar verbeterd.
Werkstoffen kunnen dieper in de huid doordringen en dit verhoogt en verlengt hun werkzaamheid. 

Het revolutionaire boostereffect voor een zichtbaar zachte, gladdere huid.

Wanneer kiezen voor Microdermabrasie?

 

Veelgestelde vragen Microdermabrasie

Hoe werkt Microdermabrasie?
Er worden micro kristallen op de huid gespoten en direct weer weggezogen, dit zorgt voor het peelende effect. Direct is er een mooiere huidlaag zichtbaar. Zowel de peeling als het wegzuigen stimuleren de microcirculatie van de huid. De verbeterde doorbloeding levert de nodige voedingsstoffen voor de collageenvernieuwing en verbetering van de huidelasticiteit. De aanmaak van nieuwe cellen wordt gestimuleerd.
Is Microdermabrasie geschikt voor ieder huidtype?
Microdermabrasie van Babor kan veilig gebruikt worden op ieder huidtype en elke huidskleur. De methode is volledig veilig en vrij van chemicaliën. De gecontroleerde stroom van kristallen pakt de oneffenheden in de oppervlakte van de huid effectief, maar op milde wijze aan. Er kunnen na de behandeling roodheden optreden, maar dit trekt meestal binnen enkele uren weg. Microdermabrasie is geschikt voor verjonging van de oudere huid, maar ook voor (het behouden van) de jonge huid.

Wat is het verschil met traditionele (chemische) peelings?
De kans op irritatie die kan leiden tot post inflammatoire hyperpigmentatie is groter bij traditionele peelings, omdat de toepassing minder gecontroleerd is.

Maakt Microdermabrasie de huid gevoeliger?

Microdermabrasie maakt de huid niet gevoeliger. We raden wel aan om tijdens een reeks behandelingen een hoge zonnefactor te gebruiken omdat de huid gevoeliger is voor de zon.


Wat is het verschil met andere peelings of scrubs?
Een chemische peeling geschiedt op basis van chemische producten, terwijl een fruitzuurpeeling op basis van fruitzuren is. Microdermabrasie van Babor is vrij van chemicaliën en zuren. De behandeling is eerder progressief dan agressief, de kans op irritatie is daarom uiterst zeldzaam. Daarom is deze gezichtsbehandeling goed te volgen zonder dat gewone dagelijkse activiteiten onderbroken hoeven te worden.
De gezichtspeeling voor thuis maakt slechts stukjes van de bovenste huidlaag los, maar er worden geen dode huidcellen verwijderd op de gecontroleerde en intensieve manier zoals Microdermabrasie dat doet. Zij hebben ook geen stimulerend effect op de microcirculatie en kunnen geen littekenweefsel wegnemen en zullen fijne lijntjes en rimpels niet verminderen.

Hoe vaak moet u komen?
Na de eerste Microdermabrasie behandeling ervaart u meteen een frisse, stralende en gezonde teint en de huidtextuur zal gladder worden. Voor het beste resultaat raden wij u aan een kuur te doen van 6-10 wekelijkse behandelingen. Afhankelijk van de huid, de levensstijl en de leeftijd zullen geven wij het advies voor een kuurbehandeling. Ook is het mogelijk een aantal behandelingen te doen om de huid een oppepper te geven.