Micro Needling

Micro Needling is hét alternatief voor botox en fillers!

In 12 weken tijd volg je een programma van 6 intensieve Anti-Aging behandelingen mét microneedling en krijg je een verzorgingsset voor deze hele periode mee.

Wat is Micro Needling?

Micro Needling is een anti-aging behandeling, die het mogelijk maakt om zeer effectieve werkstoffen zoals hyaluronzuur beter in de huid te brengen.

De huid vormt aan de oppervlakte van nature een beschermingslaag tegen invloeden van buitenaf. Deze laag bemoeilijkt het indringen van anti-aging werkstoffen in de diepte van de huid. Met behulp van steriele wegwerpnaalden wordt de huid tijdens de Micro Needling aan de oppervlakte geperforeerd om haar voor anti-aging werkstoffen meer doorlaatbaar te maken en geselecteerde werkstoffen precies daar in de huid te brengen waar ze grootste nut hebben.

Tegelijkertijd worden door de perforatie van de bovenste huidlaag alle huidfuncties geactiveerd, wordt de doorbloeding verhoogd en de natuurlijke huidregeneratie wordt gestimuleerd. Na 1 behandeling krijg je meteen een reactie die er voor zorgt dat je huid zich gaat herstellen en de collageen- en elastinevezels worden gestimuleerd. De huid heeft een onmiddelijke opvulling en verfijning.

De behandeling is vrijwel pijnloos, omdat alleen de bovenste huidlaag geperforeerd wordt, die voor het grootste deel uit hoornschilfers bestaat.

Hoe reageert de huid op de Micro Needling behandeling?

De huid reageert onmiddelijk op de Micro Needling behandeling met een matige tot intensieve roodkleuring, zoals bij een zonnebrand. Ook is een branderig gevoel en een lichte zwelling een heel normaal, zelfs gewenste huidreactie, die uiterlijk na 1-2 dagen vermindert. Een lichte make-up kan al op dag 2 worden aangebracht. Wel verplichten wij je om vanaf dag 1 de Dr. Babor Protecting Balm SPF 50 te gebruiken om je huid optimaal te beschermen voor de zon. 

Waar moet men op letten na de Micro Needling behandeling?

De huid heeft na de behandeling 2-3 dagen nodig om te herstellen. Je bereikt optimale behandelingsresultaten wanneer je gedurende deze tijd extra prikkels vermijd zoals:

  • Een verblijf in de zon of de zonnebank
  • Sterk  transpireren (saunabezoek of sporten)
  • Bezoek aan het zwembad
  • Abrasieve of chemische peelings
  • Ontharen op de behandelde plaatsen
  • Zelfbruiners

Behandelingsaanbevelingen

Optimale resultaten met Micro Needling bereik je bij een behandelingskuur van ca. 6 behandelingen met tussenpozen van 14 dagen. Natuurlijk zijn er ook afzonderlijke toepassingen, deeltoepassingen of gereduceerde kuren mogelijk.

Tijdens de kuur is het naleven van een verzorgingsplan voor thuis een basisvoorwaarde. Alleen dan bereiken we een optimaal resultaat. Tijdens een intake wordt dit uitgebreid besproken.

Boek nu een intake gesprek om jouw wensen te bespreken!